Senarai Harga Sony Xperia

Xperia T3
Sony Xperia T3
Harga: RM?
Harga AP:RM?
Harga Terpakai:RM?
Xperia Tablet Z2 LTE
Sony Xperia Tablet Z2
Harga: RM2299
Harga AP:RM?
Harga Terpakai:RM?
Xperia Tablet Z2 WiFi
Sony Xperia Tablet Z2
Harga: RM1999
Harga AP:RM?
Harga Terpakai:RM?
Xperia M2 Dual
Sony Xperia M2 Dual
Harga: RM939
Harga AP:RM890
Harga Terpakai:RM?
Xperia M2
Sony Xperia M2
Harga: RM939
Harga AP:RM800
Harga Terpakai:RM720
Xperia T2 Ultra
Sony Xperia T2 Ultra
Harga: RM1299
Harga AP:RM1000
Harga Terpakai:RM900
Xperia Z2
sony-xperia-z2
Harga: RM2399
Harga AP:RM2099
Harga Terpakai:RM1899
Xperia T2 Ultra Dual
sony-xperia-t2-ultra
Harga: RM1299
Harga AP:RM1000
Harga Terpakai:RM950
Xperia E1 Dual
sony-xperia-e1
Harga: RM499
Harga AP:RM410
Harga Terpakai:RM370
Xperia E1
sony-xperia-e1
Harga: RM449
Harga AP:RM390
Harga Terpakai:RM350
Xperia Z1 Compact
sony-xperia-z1-compact
Harga: RM1699
Harga AP:RM1350
Harga Terpakai:RM1200
Xperia C
Xperia C
Harga: RM899
Harga AP:RM650
Harga Terpakai:RM550
Xperia Z Ultra LTE
Xperia ZU PR
Harga: RM1799
Harga AP:RM1350
Harga Terpakai:RM1100
Xperia Z1
sony-xperia-z1
Harga: RM1999
Harga AP:RM1350
Harga Terpakai:RM1200
Xperia M
sony-xperia-m
Harga: RM659
Harga AP:RM500
Harga Terpakai:RM400
Xperia Z Ultra
Xperia ZU PR
Harga: RM1999
Harga AP:RM1250
Harga Terpakai:RM1000
Xperia Tablet Z (LTE)
Xperia Tab Z
Harga: RM1999
Harga AP:RM1899
Harga Terpakai:RM-
Xperia Tablet Z (WiFi)
Xperia Tab Z
Harga: RM1499
Harga AP:RM1399
Harga Terpakai:RM-
Xperia ZR
Sony Xperia ZR
Harga: RM1299
Harga AP:RM1000
Harga Terpakai:RM880
Xperia SP
Sony Xperia SP
Harga: RM1099
Harga AP:RM950
Harga Terpakai:RM790
Xperia L
Sony Xperia L
Harga: RM749
Harga AP:RM620
Harga Terpakai:RM550
Xperia Z
Sony Xperia Z
Harga: RM1499
Harga AP:RM1000
Harga Terpakai:RM900
Xperia ZL
Sony Xperia ZL
Harga: RM1599
Harga AP:RM980
Harga Terpakai:RM850
Xperia E Dual
Sony Xperia E Dual
Harga: RM459
Harga AP:RM359
Harga Terpakai:RM300
Xperia V
Sony Xperia V
Harga: RM1099
Harga AP:RM899
Harga Terpakai:RM800
Xperia J
Sony Xperia J
Harga: RM570
Harga AP:RM490
Harga Terpakai:RM380
Xperia TX
Sony Xperia TX
Harga: RM999
Harga AP:RM800
Harga Terpakai:RM730
Xperia T
Sony Xperia T
Harga: RM999
Harga AP:RM800
Harga Terpakai:RM730
Xperia SL
Sony Xperia SL
Harga: RM1099
Harga AP:RM900
Harga Terpakai:RM700
Xperia Tipo Dual
Sony Xperia Tipo Dual
Harga: RM450
Harga AP:RM400
Harga Terpakai:RM290
Xperia Tipo
Sony Xperia Tipo
Harga: RM390
Harga AP:RM320
Harga Terpakai:RM250
Xperia Miro
Sony Xperia Miro
Harga: RM550
Harga AP:RM450
Harga Terpakai:RM350
Xperia Go
Sony Xperia Go
Harga: RM650
Harga AP:RM550
Harga Terpakai:RM420
Xperia Acro S
Sony Xperia Acro S
Harga: RM1199
Harga AP:RM900
Harga Terpakai:RM750
Xperia Neo L
Sony Xperia Neo L
Harga: RM-
Harga AP:RM500
Harga Terpakai:RM450
Xperia Sola
Sony Xperia Sola
Harga: RM-
Harga AP:RM550
Harga Terpakai:RM400
Xperia U
Sony Xperia U
Harga: RM-
Harga AP:RM500
Harga Terpakai:RM350
Xperia P
Sony Xperia P
Harga: RM-
Harga AP:RM550
Harga Terpakai:RM350
Xperia S
Sony Xperia S
Harga: RM-
Harga AP:RM799
Harga Terpakai:RM550
Xperia Ion
Sony Xperia Ion
Harga: RM-
Harga AP:RM799
Harga Terpakai:RM550
Xperia Arc S
Sony Xperia Arc S
Harga: RM-
Harga AP:RM699
Harga Terpakai:RM550
Xperia Neo V
Sony Xperia Neo V
Harga: RM-
Harga AP: RM-
Harga Terpakai:RM350
Xperia Ray
Sony Xperia Ray
Harga: RM-
Harga AP:RM450
Harga Terpakai:RM300
Xperia Active
Sony Xperia Active
Harga: RM-
Harga AP:RM480
Harga Terpakai:RM350
Xperia Mini
Sony Xperia Mini
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM250
Xperia Mini Pro
Sony Xperia Mini Pro
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM300
Xperia Play
Sony Xperia Play
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM370
Xperia Pro
Sony Xperia Pro
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM370
Xperia Arc
Sony Xperia Arc
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM450
Xperia Neo
Sony Xperia Neo
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM350
Xperia X8
Sony Xperia X8
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM190
Xperia X10 Mini pro
Sony Xperia X10 Mini Pro
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM200
Xperia X10 Mini
Sony Xperia X10 Mini
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM200
Xperia X10
Sony Xperia X10
Harga: RM-
Harga AP:RM-
Harga Terpakai:RM250

Nota
RM- = Tidak lagi dijual dipasaran
RM? = Bakal dipasarkan

*Kami hanya memaparkan HARGA yang berada dipasaran Malaysia sebagai rujukkan anda dan kami tidak menjual atau membeli mana-mana produk.

p5rn7vb

111 thoughts on “Senarai Harga Sony Xperia

  1. boleh ke turunkan harga Sony Xperia L

  2. bila xperia zr akan mula dijual dan berapa anggaran harga produk tersebut

  3. xperia acro s ade keluaran lagi tak dan berapa harganye?

  4. Xperia Tablet s ada lagi tak stoknya ? Berapa harga

  5. Sony Ericsson Xperia Arc S [Pure White] original

    Harga asal Rm900
    Nak tolak kedai rugi,tapi saya sanggup tolak murah kt anda.
    Barang baru pakai 6hari..
    berminat boleh lihat barang dulu.
    harga boleh nego.
    area Kuantan.

    Display 4.3 inches [LED-backlit LCD]
    condition 10/10
    android 4.0.4
    camera 8.0 MP
    Internal memory 420 MB
    SD card up to 4 GB

    Sebab hendak jual.
    (Biasa pakai samsung)nak beli model samsung s2 tapi tiada kuar dah yang baru,sekarang tidak selesa pakai sony,samsung s2 jika ada boleh swap.
    tapi tidak dapat +duit untuk swap.

    Apa pun kita pakat lihat dulu telifon ini jika betul2 berminat area kuantan.
    boleh nego sampai puas hati.

    Harga buka rm700
    boleh nego
    014-8234986

    Terima kasih

  6. ape beza AP DENGAN takde AP.

    • AP tu hp yang dibeli dari luar negara dan dijual di Malaysia. Biasanya lebih murah. Company AP seperti Comsat, OXDA. Warranty dipengang oleh company. Yang xda ada AP tu warranty dipengang oleh Sony Malaysia. harga biasa mahal sikit.

  7. askum..saye nak let go sony xperia neo sy…pakai da hampir sthun…harge buke rm 400…area lembah klang…sbb nak let go..nak bl tpon lain…hehehe…condition 9/10..mmg sy jg elok2…hehe…kalo nak btl2 tip top mmg x de la kan…mekaseh…blh contact through email or wassup 017-3115919..trime kasih…

  8. nak tanye, kedai kat mana? mcmana nk beli? xperiaV ni mcm murah dr harga pasaran..

  9. saya cari xperia m.. dah lama nak, tpi hidup sbg student ni prlu byk duit.. mana sy bole dptkan fone ni? n harga AP tu apa ye??

    • Ada d jual di Sony Center. AP harga yang di jual d kedai biasa. Kira set import macam tu la. Biasa lebih murah dari harga rasmi yang dikeluarkan oleh pihak Sony. Waranty untuk AP, anda perlu bawa balik ke kedai tersebut. Jika ori set, anda boleh bawa ke mana-mana Sony service center di Malaysia.

  10. salam,saya tengah mencari xperia pro.. Ada informasi tak?

  11. saya mencari xperia p dimana boleh dapat?

  12. semua xperia boleh kena air ka?xperia C?boleh kena air tak?

  13. sema xperia boleh kena air ka?

  14. sye nk jual xperia tipo, guna x smpai setahun lgi, sye nk jual rm230,

  15. Experia apa yg kalis air dan tahan lasak ?

  16. experia ape yg boleh bermain playstation ? Minta tlg jawab

    • Tiada. Cuma kebanyakkan Xperia seperti Xperia V, TX, T, S, ION, SL, Acro S, Z, ZL, Z Ultra, Z1 mempunyai pensijilan Playstation. Ia bermakna boleh memainkan hampir keseluruhan permainan yang terdapat pada Google Play Store.

  17. nak tanya…experia yg mana boleh bersambung dengan tv

  18. Siapa hendak jual xperia,contact saya,.. 0177419281 harga yang sya boleh bagi rm210. Sy terlalu minat xperia tapi xde duit sangat

  19. Siapa hendak jual xperia,contact saya,.. 0177419281 harga yang sya boleh bagi rm210. Sy terlalu minat xperia tapi xde duit sangat
    area muar

  20. nak tanya di manakah boleh didapati xperia sola

    berapakah harga xperia sola yang murah

  21. nak tanya dimanakah boleh didapatui xperia sola

    berapakah harga xperia yang paling murah

  22. saye nk tanye dimanakah boleh didapati xperia sola

    berapakah harga yang paling murah

  23. selain xperia z1 ape lgi eh phone yg bole celup air ?

  24. hmmmm AP n Ori tu sama je spec atau lelain ? atau pun yg d’reject pnye ? mcm ada problem ke ape2?. sbb hrga AP dngn Ori lari jauh.. takut gak nk bli…

    • Sama saja spec.. Tapi yang membezakan adalah jaminan. Kalau AP, untuk jaminan kena hantar balik ke kedai tempat beli. Kalau ori, boleh hantar mana2 Sony service center. Tuntutan jaminan juga lebih cepat untuk set ori..

  25. hmmmm AP n Ori tu sama je spec atau lelain ? atau pun yg d’reject pnye ? mcm ada problem ke ape2?. sbb hrga AP dngn Ori lari jauh.. takut gak nk bli… and nk tau mcm mne yg tu AP atau Ori?

  26. berapa harga skang xpria z yg ory,,

  27. sye nk tnye berape harge sony xperia E yg AP dan harge yg ori…
    dan boleh ke sony xperia E didapati di JJ bukit tinggi..
    tq…

    • Xperia AP sekitar RM330. Kalau yang ori sekitar RM450. Model sudah sukar untuk ditemui. Anda boleh cuba cari di Plaza Lowyat ataupun Pertama Complex.

  28. apakah beza di antara xperia z,xperia z utra dan xperia z1? dan berapakah harga skrg xperia z,xperia z utra dan xperia z1?

  29. saya nak sgt xperia tipo or e….. saya nak beli… ada sudi nak jual kat saya…. kalo ada pm kat fb saya…. kalo nak jual under 300 saya boleh beli…. tapi make sure condition phone tu ok….

  30. apa beza xperia ZR and xperia Z??

    • Xperia Z
      Skrin 5 inci 1080p
      memori dalaman 16GB
      rekaan premium

      Xperia ZR
      Skrin 4.6 inci 720p
      memori dalaman 8GB
      kapasiti bateri lebih kecil dari xperia z

  31. ada x kedai yg memang jual hendset terpakai

  32. saya nk trend in sony xperia neo L baru pakai 3hari kat awak n saya nk beli sony xperia L kat awak…trend in awak ambik berapa n L awak jual berapa???

  33. Sony xperia T ada tak lg pengeluarannya? Klw ada harga terkininya brapa utk set AP dan ori?

    • Ada. Tapi dipasaran sudah sukar untuk ditemui. Kalau di sekitar kuala lumpur, harga ori sekitar RM900 dan AP sekitar 790. Tapi kebanyakkan set AP. Set ori sukar untuk ditemui.

  34. Saya ingin menjual Sony Xperia e dengan harga rm350 .Sesiapa yang berminat boleh mesej saya ke no.0142769432.Area kota bharu kelantan.

  35. nak tanya harga experia z1 ori… tp z1 mana lagi ok … xnak mcm ciplak

  36. sony xperia ion berape hrganye, . ?

  37. sony xperia ion berape hrganya
    . ?

  38. brapa harga sony xperia c bulan 4 ney area2 kota kinabalu sabah.. tolong sy..

  39. berapa harga baru sony xperia t2 ultra di sabah area kotakinabalu.. boleh buka bateri x..

  40. tumpang tnya..
    xperia t2 ultra kalis air dak?

  41. nak tanye boleh tak kalau saya jual xperia u dan beli xperia ray…

  42. tp dlm guide boleh buka bttri.. kalis air ke..

    • Menurut data daripada Sony Mobile, bateri tidak boleh dibuka oleh penguna. Namun ia boleh ditukar di kedai yang menjual alat ganti untuk bateri tersebut.Jika dalam tempoh jaminan (Warranty), anda digalakkan menuntut jaminan jika menghadapi masalah. Xperia T2 Ultra tidak kalis air.

  43. boleh senaraikan sony xperia yg boleh buka batteri kamera 8mp keatas skrin 5inch keatas ada flash camera harga 1000 kebawah

    • Jika skrin 5 inci keatas, memang tiada. Tapi untuk skrin 4 inci keatas, anda boleh pilih Xperia L atau Xperia ZR. Xperia ZR ada fungsi tambahan seperti kalis air dan sokong network LTE. Boleh dapat bawah 1000 untuk set AP.

  44. hi…boleh suggest tak xperia yg dual sim,good camera,and best? harga bwh rm700 ke….Xperia C ok ke? sape nk jual 2nd hand kat sayaaaa….? hehe.thanks.

    • Hi. :). Xperia C untuk set AP boleh bawah RM700. Selain Xperia C, Xperia M Dual pun ok jugak. Tapi kamera tak setanding dengan Xperia C.

  45. xperia u yg baru brpa

  46. nk beli xperia s…scndhand pnya

  47. Xperia apa yang camera cantik ? Boleh tolong suggest kan tak,antara z1 dgan z ultra,Terima kasih.

    • Xperia Z1 lebih baik dari segi kualiti kamera. Kamera Z1 mngunakan Sony G Lens, 20.7 megapiksel. Kualiti lagi sharp dari z ultra.

  48. Apa beza z1 compact dgan z1 ? Dari segi camera macam mana pula ?

    • Beza z1 dan z 1 compact adalah dari segi saiz rekabentuk, skrin. Kamera sama saja. kedua-dua gunakan 20.7 megapiksel sony g lens. resolusi skrin z1 compact hanya 720p berbanding 1080p xperia z1.

  49. Haneef methodist Safari Mac OS

    Xperia v 2nd hand ade x?kalau boleh harga bwh 300:)

  50. Fatin Najihah MALAYSIA Google Chrome Windows

    em sya nk beli xperia z1 compact dngn hrga rm1000 kebawah. tp make sure condition elok laa. ada sapa2 nk jual boleh pm sy kt fb. TQ

  51. Saya nak tanya, agak2 harga yg terbaru Z1 compact sekarang yg original punya brp ya? Harga yg dtetapkan oleh kedai Sony. Ada turun tak? Hope someone can answer this ASAP. Trima kasih :)

  52. Z1 Compact masih lagi RM1699 jika di Sony Center. Namun anda boleh dapatkan set ori lebih murah sekitar Rm1600 di kedai biasa untuk set Midland, Dynamic atau Thorus.

  53. salam , saya nk tanya harga sony xperia z1 , ori dan AP

  54. Xperia L YG ORIGINAL paling murah berape…..dekat mane boleh dapat kat shah alam

    • Maaf tolong jawabkan, rasanya sekrang rm700 dan ke bawah boleh dapat kot. harga dia masa baru keluar rm899 :))

      • Ya. Untuk Xperia L memang oleh dpt bawah RM700. Tapi hanya untuk set AP kebanyakanya. Harga bergantung pada tempat. Kalau nasib baik, set ori pun boleh dapat bawah RM700. :)

  55. Boleh tolong mesej sya..klau Xperia G sudah d jual d pasaran Malaysia !!!! Thank U :)

  56. nurul syahirah MALAYSIA Google Chrome Windows

    where can i get the ap set ?

    • Most mobile phone shop sell ap set.. u can ask the seller if u want ap set. but the warranty claim procedure different with ori set. Ori set u can go to any sony service center or shop that u purchase. ap set only can claim warranty at shop u purchase, but take a time. :)

  57. Saya nak tanya, adakah di Sony Store@the curve, ada stok colour pink untuk Xperia Z1 Compact?

  58. nak tanya xperia T3 dah ada d pasaran ke?klu ada berapa harga?kalis air ke?.rear camera 8mp tu sama ke dgn xperia yg da ada skrng ni..?atau dah update…ble jwb?

    • Belum ada lagi dipasarkan. rasanya bila masuk malaysia nanti, bawah RM1200 mcm tu. .Tak kalis air.. Standard hp sekarang 8 megapiksel. 8 megapiksel kamera utama, 1.1 megapiksel kamera hadapan.

  59. oppss…harga xperia T3 AP dgn ORI berapa?

  60. sony xperia activ masi ada keluaran? Dimana saya bole dapat?area sabah plssss or kl…

  61. xperia z2 punyai camera yang autofokus dan bersaiz flagship… terbaik 2014

  62. Xperia C3 ponsel terbaru Dari Sony bila keluarnya,?

  63. Hello, boleh tumpang tanya? Saya berminat nak beli sony xperia T2 ultra. Tp apabila melihat cover badan hp tersebut diperbuat drpd plastik, adakah hp tersebut akn mudah panas apabila digunakan dlm ms lama? Terima kasih.

  64. nak tanya sony xperia z second berape harga nye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>